Събития

Сподели:
Среща на ИД председател на ДАБЧ, г-н Димитър Владимиров, с Н. Пр. Посланика на Република Албания Доника Ходжа
22.10.2019

На 22.10.2019 г.  ИД председател на Държавната агенция за българите в чужбина г-н Димитър Владимиров се срещна с Н. Пр. Посланика на Република Албания г-жа Доника Ходжа.

 

От страна на Н. Пр. г-жа Доника Ходжа се сподели, че в Република Албания има новосъздадена структура, Агенция за работа с диаспората на Албания. Цел на посещението на посланика бе обмяната на опит, идеи и работата на Държавната агенция за българите в чужбина с нашите сънародници.

 

         Бяха засегнати въпроси,  касаещи курсовете по майчин език и начина на финансиране и подпомагане на образователните звена и структури на наши сънародници в чужбина като бе подчертана главната роля на Министерството на образованието на Република България.

И тъй като за двустранните контакти от първостепенно значение е взаимното познаване, тази среща е прекрасна стъпка за сътрудничество и подкрепа в различни и важни посоки, като обмяна на опит и сътрудничество с цел постигане на ефективност и ползотворност между България и Албания с въпроси касаещи диаспорите на двете страни.

Н. Пр. посланик Доника Ходжа е оптимист и очаква позитивно развитие и най-вече добра комуникация, засилване на връзките между двете ни страни, които не само географски са близки, но и много повече, както тя сподели на срещата в агенцията.

Срещата премина ползотворно и определено създаде преподставка за бъдещи срещи и обмяна на опит и идеи касаещи работата с диаспорите в чужбина и на двете страни.

Политика за използване на личните данни и бисквитки при използване на сайта