Регистър на организациите на
българи по смисъла на ЗБЖИРБ
СЪБИТИЯ
Международен фестивал на любителските театри
14.05.2018

 

 

 

В дните 14-20 май в Тополовград се провежда 23-о издание на Фестивала на любителските театри. В своето развитие инициативата придоби размах, промени хоризонта си.

 

През първите седем издания фестивалът бе националeн, в четири издания -имаше характер на Балкански фестивал, сочат организаторите.

 

През 2012 година  инициативата прераства в Международен фестивал на любителските и комедейните театри.

 

Двигателите: Председателят на читалището Трифон Ламбов, режисьорът на Тополовградската трупа Въ лчо Янев,вдовицата на Велко Кънев - Дора Кънева, председателят на журито Борислав Чакринов,началничката на културата в Община  Тополовград - Красимира Ятакчиева  

Събитието сега се организира с подкрепата на Министерство на културата, Съюза на артистите в България, Община Тополовград и Държавна агенция за българите в чужбина.

 

Във Фестивала, който носи името на големия български актьор Велко Кънев, ще се включат и театрални формации от български общности в чужбина. Своите умения ще представят на сцена формации от Австрия, Канада, Молдова, Сърбия и Украйна.

 

Създаването на театрални формации в българските общности е възможност за разширяване на културната дейност, популяризиране на българска духовност и постижения на европейската култура.

За гостите се подготвя разнообразна и интересна съпътстваща културна програма – посещения на културно-исторически обекти, гостувания на читалища.

 

СЪБИТИЯ
ЗА МЕДИИТЕ
Още съобщения
© 1998-2018 Aba.government.bg. Всички права запазени.