Регистър на организациите на
българи по смисъла на ЗБЖИРБ
СЪБИТИЯ
Снимки1305036141.jpg
Изложба „Явления – съвременно изкуство на българо-унгарски творци”
12.05.2011

На 12 май от 17. 30 часа в Унгарския културен институт в София се открива изложба „Явления – съвременно изкуство на българо-унгарски творци”. В нея ще видим графика, живопис и приложно изкуство.

Изложбата ще бъде открита от Н. Пр. Г-жа Юдит Ланг, посланик на Република Унгария в София и е осъществена съвместно със Столична община, дирекция „Култура” по повод Деня на Европа (9 май) и е първа от поредицата прояви в „Унгарската седмица” (12-17 май).

За творците и изложбата:

Изложбата представя професионални художници и приложници, които живеят и творят в Унгария. Свързва ги отчасти българският им произход и художественото им образование, което те са получили в Унгария или България. Агнеш Хаас и Тамаш Кулифаи са творци с унгарски произход, а четирима от художниците – Милена Владимирова, Миролюба Гендова, Росен Русев и Карой Саренчев са с български произход. Съдбата и битието им са свързани с Унгария и с България, а в творбите им са преплетени елементи на тези две националности. С творческата си работа и шестимата творци допринасят за обогатяването на двете национални култури, като с това дават своя дял за пъстротата и богатството на общата европейска култура.

По информация на Унгарския културен институт в София

СЪБИТИЯ
Текущи събития
Предстоящи събития
Не са намерени събития
ЗА МЕДИИТЕ
Съобщения
Не са намерени материали в Съобщения за медии
Още съобщения
© 1998-2018 Aba.government.bg. Всички права запазени.