Регистър на организациите на
българи по смисъла на ЗБЖИРБ
НОВИНИ
Снимки1519815790.jpg1519815660.jpg1519815675.jpg1519815719.jpg1519815736.jpg
Наградени в конкурса „Коледа в нас” 2017
28.02.2018

За седма  поредна година организаторите на „Коледа в нас” Детската телевизия „Аз мога, аз знам”, с подкрепата на Държавната агенция за българите в чужбина и Национален дворец на децата излъчиха победителите. Обяваването им се състоя на 24 февруари в Националиня дворец на децата от 11 ч. с тържествен концерт.
Поздравителен адрес бе отправен към организаторите и всички участници от Председателя на Държавната агенция за българите в чужбина г-н Петър Харалампиев. В него той сподели че „Прекрасната инициатива вдъхнови преподавателите и техните възпитаници да разгърнат творческия си потенциал в пресъздаването на родните традиции в отпразнуването на най-светлия християнски празник - Бъдни вечер.  Разкриването на богаството на вярванията и обичаите сред подрастващите е нишка, която ги свързва още по-силно с традициите на народа ни.”
Инициативата е единствената по рода си, защото е постветена на българския учител. Този конкурс е поклон пред всеотдайният труд на българския учител, който не само учи децата ни, но и е пазител на традициите ни.  В тазгодишното издание на конкурсната програма взеха участие учители и от България и от българските неделни училища в чужбина като Украйна, Италия, Испания и други.  Отличените представители от българските общности в чужбина са следните:

Първо  място   
БУ" Св. Иван Рилски",  Хатива, Испания с р-л Ваня Пенчева 
БУ" Асен и Илия Пейкови" , Рим , Италия
Българско неделно училище „Изворче” към Българския културен център „Академик Балан” в село Кубей, Украйна с р-л Прасковия Русева

Второ място
Българското училище „АзБуки“ към Културна Асоциация „Асен и Илия Пейкови“ в град Рим и Колеферо

Трето място
ПБНУ " Родина" Малага, Испания   

Специална награда на  ИТВ "Аз мога, аз знам" кратък документален филмна тема " Единствения в света български обичай Суроваки", БУ" Асен и Илия Пейкови" , Рим  Италия , р-л Венета Ненкова

За повече информация вижте ИТ:
http://azmogaazznam.com/index/competitions/id/226
СЪБИТИЯ
ЗА МЕДИИТЕ
Още съобщения
© 1998-2018 Aba.government.bg. Всички права запазени.