Регистър на организациите на
българи по смисъла на ЗБЖИРБ
НОВИНИ
Прикачени файлове1516087691.jpg1516087696.jpg
Малчугани от Цариброд посетиха София
15.01.2018

 

За българските деца, които живеят в Западните покрайни, пътуването до България е голям празник, незабравимо преживяване, което дълго се помни. 

На 10 януари т.г. 47 четвъртокласници от Цариброд пристигнаха в София. Предстоеше им кратка, но много вълнуваща среща с българската съвременност, история и култура.

Пътуването им бе организирано от КИЦ „Цариброд”. То бе подпомогнато финансово и технически от Държавна агенция а българите в чужбина.

В София малчуганите посетиха Храм-паметника Св.”Александър Невски” и Националния исторически музей. Разгледаха детския център „Музейко” и имаха организиран обяд в ресторант в центъра на столицата.

На връх откриването на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, те бяха в НДК, където си направиха снимки за спомен.

Инициативата за пътуването бе на г-н Далибор Миланов от КИЦ „Цариброд”. Намери подкрепа от директора на училище "Христо Ботев" в Цариброд г-жа Катерина Симеонов и премина при съдействието на г-н Петър Харалампиев, председател на ДАБЧ. Малчуганите получиха от агенцията подаръци - книги и календари.

През април 2018 година се очаква те да  имат удоволствието и възможността да посетят Велико Търново. Така те биха обогатили знанията си  и натрупали още впечатления за българските исторически забележителности и българската  духовност.

Събитието премина при заявен подчертан интерес и от страна на местни медии в Цариброд, които отразиха пътуването.

Определено проявата ще се запечата дълбоко в съзнанието на малчуганите от основното училище, ще буди благодарност към България в техните родители.

 

 

СЪБИТИЯ
ЗА МЕДИИТЕ
Още съобщения
© 1998-2018 Aba.government.bg. Всички права запазени.