Регистър на организациите на
българи по смисъла на ЗБЖИРБ
НОВИНИ
Тържество за награждаване на победителите в детските конкурси на ДАБЧ
29.06.2017

 

 

          На 25 юли (вторник) от 11.30 в Централния военен клуб ще се състои церемонията по награждаването на победителите в детските конкурси на Държавната агенция за българите в чужбина: Литературен „Стефан Гечев”, 21. издание; по изобразително изкуство „България в моите мечти”, 16. издание; по пеене „Любка Рондова”, 8. издание.

          Инициативата през 2017 г. се провежда под патронажа на г-н Красимир Каракачанов, заместник министър - председател по обществения ред и сигурността и министър на отбраната.

Конкурсите са учредени от Държавната агенция за българите в чужбина с цел да приобщават най-младото поколение българи зад граница към Родината, да съхраняват националната историческа памет и културни традиции. Досега участие в тях са взели около 12 000 деца на наши сънародници от 26 държави. 

По традиция, тържеството включва церемония по награждаването на победителите в детските конкурси, откриване на изложба с отличените творби и музикална програма. Очакваме голяма част от призьорите да присъстват лично в залата, придружени от своите родители и учители от българските училища в чужбина. Ще бъдат поканени видни творци, представители на държавните институции, неправителствените организации, дипломатическите мисии и медиите.

На сайта на ДАБЧ е публикувана информация за класираните участници в конкурсните прояви през 2017 година. 

СЪБИТИЯ
Текущи събития
Предстоящи събития
Не са намерени събития
ЗА МЕДИИТЕ
Съобщения
Не са намерени материали в Съобщения за медии
Още съобщения
© 1998-2018 Aba.government.bg. Всички права запазени.