Регистър на организациите на
българи по смисъла на ЗБЖИРБ
НОВИНИ
Избори 2017. Изборната система е защитена
23.03.2017

 

 

 „Нашата изборна система е напълно защитена, защото тя не използва електронен пренос на данни!” каза проф.Михаил Константинов в предаване на БНР. Математикът е председател  на Борда на директорите на дружеството „Информационно обслужване“.

 

Проф.Константинов е категоричен за сигурността на системата. „Дори целият интернет да изчезне и спре токът в преброителните  центрове, работата там ще продължи, ще бъдат обработени резултатите и отчетени правилно”, коментира специалистът по изборни системи.

 

Той изтъкна, че и на тези избори е вероятно да има блокирани сайтове, но това няма отношение към обработката на резултатите.Очаква се да гласуват между 3.5 и 4 млн. души, коментира проф.Константинов, цитиран от медии.

 

На предишни избори е имало върнати комисии за корекции в протоколите. Изказа и апел: „Колеги проверявайте си протоколите, гледайте си контролите, за да си отидете по рано вкъщи”.

 

По рано на брифинг в МВнР бе съобщено, че броят на успешно подадените заявления за гласуване е 45 071.

 

Най-много са подадените заявления в Турция(19 000), Великобритания(5300), Испания(3000),САЩ(2800), Германия(2750) , Гърция(1400). Данните са приблизителни. Предстои да бъдат разкрити 371 секции в 70 държави.

 

 

 

 

СЪБИТИЯ
Текущи събития
Предстоящи събития
Не са намерени събития
ЗА МЕДИИТЕ
Съобщения
Не са намерени материали в Съобщения за медии
Още съобщения
© 1998-2018 Aba.government.bg. Всички права запазени.