Регистър на организациите на
българи по смисъла на ЗБЖИРБ
НОВИНИ
София поздравява Босилеград с най-дългото хоро
23.01.2017

 

Народният певец Илия Луков,  Продуцентска къща „Пирина“  и Държавната агенция за българите в чужбина се включиха  в родолюбивата инициатива „Най-дългото хоро”. Осъществиха я заедно с жителите на  Босилеград и гостите на града.

Инициативата бе организирана в рамките на международен фолкорен фестивал в Босилеград. Любимецът на българите по света, певецът  Илия Луков, изнесе концертна програма.

Певецът откри участието си с една изключително красива стара песен от съкровищницата на българския фолклор. Сетне седемгодишният Борис Радованов от Босилеград поведе традиционното хоро.

Над 1 000 души от фолкорни ансамбли от Кюстендил, Петрич, София, Белград, Ниш, Скопие, както и жители на Босилеград с трепет и вълнение играха български танци.

Деца, тийнеджъри и възрастни се включиха в този голям празник на българския фолклор. Малки и големи танцуваха из централните улици в продължение на половин час.

Илия Луков призова жителите на Босилеград да пазят и пренасят през времето фолклорните традиции. Чрез тях се съхранява идентичността на нацията ни. Хорото е символ на единение.

“Рамо до рамо, ръка в ръка, в единна стъпка заедно да дадем любов на света”, бе посланието. Босилеградчани и  пристигнали участници във фестивала с пълна сила усетиха магията на българския фолклор и бяха част от това незабравимо преживяване.

СЪБИТИЯ
Текущи събития
Предстоящи събития
Не са намерени събития
ЗА МЕДИИТЕ
Съобщения
Не са намерени материали в Съобщения за медии
Още съобщения
© 1998-2018 Aba.government.bg. Всички права запазени.