Регистър на организациите на
българи по смисъла на ЗБЖИРБ
Съобщения за медии
Предстоящо посещение на председателя на ДАБЧ до Австралия и Нова Зеландия през март 2013 г.
06.03.2013

       На 12 март 2013 г. г-н Росен Иванов, председател на Държавната агенция за българите в чужбина и старши експерт Светослав Манолов, отговарящ за българската общност на територията на Австралия и Нова Зеландия ще направят посещение в двете страни. Програмата на посещението включва среща на 14 март с изпълнителния комитет на българско дружество “Св. Св. Кирил и Методий” и част от членовете, родителския съвет и учителите в българското училище към дружеството, както и среща с учениците от училилището и с фолклорен ансамбъл “Български рози” към дружеството. 

         На 16 март в Сидни председателят ще участва в събиране по повод 135 години от освобождението на България, организирано от дружество “Родина”, Сидни. На следващия ден делегацията ще присъства на неделна служба в българска православна църква “Св. Иван Рилски” в Сидни и ще посети българското неделно училище към дружеството.

         На 18 март в сградата на посолството на Република България в Канбера ще се проведе официална среща с г-н Красимир Стефанов, посланик на България в Австралия и с г-н Камен Куцаров, трети секретар в посолството. Също така ще бъде осъществена видеоконферентна връзка с г-н Желязко Иванов, председател на дружеството в Бризбейн и г-жа Таня Добсън, председател на дружеството в Пърт. 

        За следвашия ден е планирана среща с представители на Българо-Австралийско дружество „Родина”, Канбера и с Мария Стайкова, секретар на дружеството и автор на  книгата, издадена съвместно с ДАБЧ “България – Австралия: по-малко непознати”.

         В Мелбърн ще се проведе среща с Благой Благоев, председател на дружеството в Мелбърн и ще бъде посетена българската православна църква “Св. Св. Кирил и Методий”.

         Последният етап от посещението включва среща с г-н Иван Ненов, председател на “Българско културно-просветно дружество Аделаида” и среща с директора на правителствената служба за мултикултури на Южна Австралия. Ще бъдат  посетени  българската православна църква “Св. Петка” и българското неделно училище към дружеството. Представителите на ДАБЧ ще вземат участие в церемонията по откриване на новото помещение на клуба.
СЪБИТИЯ
ЗА МЕДИИТЕ
Още съобщения
© 1998-2018 Aba.government.bg. Всички права запазени.